Metsästäminen ja taisteleminen

Metsästys

Vaaniminen
Vaanimista käytetään kun sinun on päästävä lähemmäksi havaitsemaasi riistaa. Pidä vartalosi hyvin lähellä maata, mukaanlukien häntäsi, joka on pidettävä myös suorana vasten maata. Liikkuessasi aseta askeleesi pehmeästi maahan. Muista varoa oksia ja kuivia lehtiä, jotka voivat rapista tassujesi alla! Sinun on myös oltava valmis lähtemään nopeaan syöksyyn jos vaanimasi saalis havaitsee sinut ja yrittää paeta. Kun olet tarpeeksi lähellä saaliseläintä, loikkaa nopeasti sen päälle ja tee sille tappopurema.

Kalojen saalistaminen
Odota kalaa aivan veden äärellä, mutta älä anna heijastuksesi näkyä veden pinnalla. Kun kala ui tassujesi ulottuville, koukkaa se nopeasti ylös vedestä ja tapa se nopeasti tappopuremalla.

Hiirien saalistaminen
Hiirtä saalistaessa sinun on keskityttävä erityisesti hyvään vaanimiseen. Hiiri tuntee askeltesi tärähtelyt maassa ennen kuin edes näkee tai haistaa sinua.

Lintujen saalistaminen
Lintuja saalistetaan perus vaanimistaktiikalla, mutta  jos lintu havaitsee sinut, se lähtee lentoon. Tässä tapauksessa sinun on hypättävä kaikilla voimillasi korkealle ilmaan ja lyötävä lintu takaisin maahan.

Oravien saalistaminen
Oraviakin saalistetaan perus vaanimistaktiikalla, mutta jos orava havaitsee sinut, se yrittää paeta kiipeämällä puuhun. Silloin sinun on hypättävä samaan puuhun vastakkaiselle puolelle ja kiivettävä niin nopeasti oravan edelle, että voit estää sen pääsyn latvaan. Tällöin jahtaa orava takaisin maahan, jossa se on helpompi saada kiinni.

Jänisten saalistaminen
Jäniksiä on vaikea vaania, sillä ne kuulevat pienetkin äänet ja siksi sinun täytyykin usein lähteä takaa-ajoon. Jänikset ovat kuitenkin nopeita ja vain nopeimmat kissat onnistuvat saamaan niitä kiinni yksin. Jäniksiä voi myös metsästää odottelemalla jäniksen pesäkololla: Odota pesän suuaukolla hiljaa kunnes jäniksen pää tulee ulos ja sitten koukkaa tassullasi jänis ulos pesästään.

Suurten petolintujen saalistaminen (Kuohuvan Veden heimon taktiikka)
Aluksi sinun on löydettävä jokin pieni riistaeläin. Sinun ei vielä tarvitse tappaa kyseistä riistaa, mutta jää loikkausmatkan päähän päästämättä riistaeläintä silmistäsi. Ennemmin tai myöhemmin kotka tai haukka yrittää napata maassa olevan saaliin. Odota kunnes lintu on syöksynyt lähelle ja loikkaa sitten sen kimppuun, saatat tarvita linnun tappamiseen apua toiselta riistanpyytäjältä riippuen linnun voimakkuudesta.


Normaalit taisteluiskut

Takapotku: Tällä hyökkäyksellä voit yllättää vastustajasi, joka on takanasi. Ota vastustajan etäisyys tarkasti huomioon ja potkaise vastustajaasi takajaloillasi siirtäen painopisteesi etutassuillesi.

Vatsan raastaminen: Tämä hyökkäys päättää jo meneillään olevan kaksintaistelun. Raavi paljastetuilla kynsillä vastustajan pehmeää vatsaa. Vatsan raavinta saa vastustajasi luovuttamaan tai vähintäänkin alakynteen.

Puoliraasto vatsaan: Käänny toiselle kyljellesi lähitaistelussa, sujahda vastustajasi vatsan alle, iske vastustajan vatsaa kynsilläsi ja kiepahda nopeasti pois vastustajasi alta.

Lyönti etutassulla: Tämä hyökkäys tehdään suoraan edestä. Lyö etutassullasi ylhäältä päin kovasti, kynnet sisäänvedettyinä vastustajaasi päähän. Iskua voidaan käyttää alotusiskuna tai kesken kamppailun.

Viilto etutassulla: Tämä hyökkäys tehdään suoraan edestä. Viillä paljastetuilla kynsilläsi ylhäältä alas pitkin vastustajasi vartaloa tai kasvoja. Iskua voidaan käyttää aloitusiskuna tai kesken kamppailun.

Tappopurema: Tappava isku, joka tehdään selkään tai niskaan. Nopea ja hiljainen, mutta yleensä pidetään epäkunniallisena. Käytetään vain viimeisenä vaihtoehtona. Kuoleman purema voidaan tehdä kesken kamppailun tai suoraan.

Hyppää ja tarraudu: Hyvä pienille kissoille, jotka kohtaavat taistelussa suuren vastustajan.  Loikkaa vastustajasi selkään ja tarraudu siihen paljastetuilla kynsillä. Olet nyt vastustajasi kynsien ulottumattomissa ja voit silti tehdä aikaan paljon vahinkoa. Muista hypätä pois jos vastustajasi tekee kumarru ja kierähdä -iskun, eli yrittää kierähtää selälleen päällesi.
Useampi oppilas voi voittaa suuren ja vaarallisen soturin käyttämällä tätä tekniikkaa.
Hyppää ja tarraudu -isku on helpoin tehdä jos vastustajasi ei ole huomannut sinua ja on selin sinuun.

Yhteistyö: Soturit jotka ovat kasvaneet ja taistelleet yhdessä, usein vaistomaisesti taistelevat puolustaen toistensa selustaa. Viiltäen, kynsien ja loikkien yhdessä, taisteluparit voivat olla vaaran pyörremyrskyjä vastustajille. Yhteisvoimin taistellessa on kyettävä taistelemaan lähekkäin ja osattava lukea myös toverienne ajatuksia, jotta yhteistyö toimii.

Kuolleen esittäminen: Tehokas tiukoissa tilanteissa tai kun olet joutunut puristuksiin kesken kamppailun. Lopeta vastustelu ja valahda veltoksi. Kun vastustajasi keventää otetta siinä uskossa, että olet päihitetty, työnnä itsesi voimalla ylös. Tämä temppu saa vastustajasi otteen irtoamaan ja pääset hyökkäysasemaan.

Niskaravistus: Ota tukeva ote vastustajasi niskasta ja ravista voimakkaasti kunnes vastustajasi ei voi enää hyökätä takaisin. Tämä tekniikka on tehokkain rottia vastaan, jotka ovat tarpeeksi pieniä heittää. Niiden voimakas heittäminen pökerryttää tai tappaa ne.

Ote hampailla: Tämä isku on helpoin tehdä kun vastustajasi ei ole vielä huomannut sinua tai olette vastustajasi kanssa kaukana toisistanne. Valitse kohta vastustajassasi -jalat, häntä, niska tai korvat -upota siihen hampaasi ja pidä otteesi. Tämä isku on samankaltainen hyppää ja tarraudu -iskun kanssa, mutta nyt kyntesi ovat vapaat tekemään lisävahinkoa. Älä kuitenkaan katso suoraan kohtaan johon olet iskemässä, jotta vastustajasi ei osaa torjua hyökkäystäsi.

Pystylukko: Päätösisku, joka tehdään jo kaksinkamppailussa heikentyneeseen vastustajaan. Nouse takajaloillesi ja iske etutassujesi kaikilla voimilla vastustajaan. Jos vastustajasi tekee saman iskun, pakota hänet painumaan allesi. Tämä isku antaa sinulle hyvän tilaisuuden tehdä hyökkäyksen vatsaan, mutta isku vaatii sinulta voimaa ja nopeutta. Tämä hyökkäys voidaan torjua kumarru ja potkaise -iskulla.

Hännän kiskonta: Ota ote vastustajasi hännästä ja kisko sitä niin kovaa, että hän menettää tasapainonsa. Tämä isku tehdään yleensä kesken lähitaistelun.

Mäyräpuolustus: Loikkaa vastustajasi yli, nouse takatassuillesi ja pure vastustajan jalkaa. Käytetään
vain puolustautuessa mäyriä vastaan. Noustessa takatassuille puremaan mäyrän jalkaa, voidaan myös tehdä viilto etutassulla.

Kyyristy ja kieri: Helppo puolustautumistekniikka. Kun vastustajasi on syöksymässä sinua kohti, kyyristäydy vasten maata, kierähdä sivuttain ja loikkaa nopeasti takaisin jaloillesi.

Hyppää ja naulitse: Monimutkainen tekniikka. Harppaa taaksepäin, loikkaa ilmaan ja tähtää tarkasti maassa olevaan vastustajaasi. Tehdään kesken lähitaistelun.

Väijytyspudottautuminen: Tätä taktiikkaa käytetään vain aloitettaessa taistelu ja sinulla on oltava mahdollisuus päästä vastustajasi yläpuolelle, esimerkiksi puuhun. Väijytyspudottautuminen yllättää vastustajasi, jolloin sinulla on hyvä tilaisuus tehdä suora, nopea isku. Kiipeä puun oksalle tai sen runkoon ja tiputtaudu vastustajasi selkään kynnet paljastettuina.

Raavinta takajaloilla: Takajalat eivät ole niin liikkuvaiset kuin etutassut, mutta niissä on paljon voimaa. Ota vastustajasi hartioista napakka ote ja raavi hänen selkää takajaloillasi. Isku voidaan tehdä kesken lähitaistelun tai aloituksessa, esimerkiksi väijytyspudottaumisen yhteydessä.

Kumarru ja kierähdä: Vastaisku hyppää ja tarraudu -iskulle. Tämä taktiikka on hyvä taistellessa pientä tai itsesi kokoista kissaa vastaan joka on saanut sinusta lujan otteen. Kumarru maahan, kierähdä selällesi vastustajasi päälle ja yritä saada hänet tukehtumaan tai puristumaan allesi, jolloin vastustajasi ote irtoaa. Muista olla nopea, sillä olet haavoittuvainen vatsasi ollessa paljaana.

Kierähdysisku: Tämä on vain kokeneiden sotureiden käyttämä isku jossa yhdistyy viilto etutassulla, pystylukko ja voimakas hyppy. Potkaise takanasi olevaa vastustajaa takajaloillasi, loikkaa nopeasti ympäri ja tee voimakas viilto etutassullasi. Tämä isku tehdään yleensä kesken lähitaistelun.

Kumarru ja potkaise: Vastaisku pystylukko -iskulle. Jotta osaat ajoittaa tämän iskun, sinun on osattava ennakoida, milloin vastustajasi tekee pystylukon. Kun vastustajasi on tekemässä iskua molemmat etutassut ilmassa, sujahda nopeasti niiden alle ja iske voimakkaasti takajaloillasi vastustajasi vatsaan. Jos et ole tarpeeksi nopea, vastustajasi tekemä pystylukko osuu sinuun, ja siksi vain harjaantuneiden sotureiden kannattaa käyttää tätä taktiikkaa.

Väistä: Yleinen, mutta tehokas väistöliike nopeille kissoille. Katso tarkkaan vastustajasi silmiä ja ennakoi niiden perusteella, mihin vastustajasi yrittää iskeä. Heti kun vastustajasi aloittaa iskemään, väistä nopeasti pois tieltä.

Epätasapaino: Tällä iskulla saat vietyä vastustajasi tasapainon, jolloin hän kaatuu. Tämä isku on yksinkertainen, mutta älä katso kohtaa johon olet iskemässä, sillä muuten vastustajasi osaa ennakoida ja väistää. Ota iskun kohteeksi jalat tai lapa ja tee siihen lyönti etutassulla, takajaloilla, kuonolla tai voimakkaalla pääiskulla. Isku tehdään yleensä kun olet kaukana vihollisestasi.

Lapapudotus: Ota luja ote vastustajasi lavoista ja paina vastustaja allesi, vasten maata. Näin vastustajasi ei pääse sinun kimppuusi ja kykenee vain raapimaan maata.Myrskyklaanin erikoistekniikat:

Hyökkääminen metsässä:
1. Hiivi hiljaa ja kommunikoi häntämerkeillä. Napsahtelevat oksat, säikähtäneet linnut ja rapisevat lehdet voivat paljastaa sijaintisi viholliselle.
2. Pysy tuulen alapuolella, ettei tuuli kannata tuoksuasi viholliselle.
3. Etsi murtuneita oksia, kääntyneitä lehtiä, riistantähteitä ja turkin tupsuja jäljittäessäsi tunkeilijoita.
4. Etsi jatkuvasti vieraita tuoksuja. Muista että tyynellä säällä tuoksun havaitseminen voi tarkoittaa vihollisesi olevan hyvin lähellä.
5. Vaalea turkki on helposti havaittavissa maastossa, joten pysy tiheissä kasvillisuuksissa. Pysy matalalla, sillä vihollisesi tarkkailee ympäristöä päänsä korkeudelta, ei maan tasolta.

Salamanisku:
1. Kyyristy muun partion kanssa vihollisesi taakse tulematta nähdyksi.
2. Kun partionjohtaja antaa merkin, loikkaa kaaressa vihollisesi päälle. Tähtää korviin, sillä ne vuotavat verta helposti. Yllättynyt vihollinen on helppo kohde.
3. Heti kun olet iskenyt, palaa takaisin aluskasvillisuuteen.
4. Iske jälleen toisesta suunnasta ja toista yhä uudelleen kunnes vihollinen pakenee.

Varjoklaanin erikoistekniikat:

Yöväijytys:
1. Piiloudu yön varjoihin partiosi kanssa, siten että vihollinen ei huomaa.
2. Varmista että tuoksusi ei kantaudu suoraan vihollisille.
3. Kun partionjohtaja antaa merkin, syöksy vihollisesi kimppuun nopeati. Vastustajasi on hämmentynyt taistelusta keskellä yötä.
4. Estä vihollisesi pakeneminen kunnes partio on piirittänyt kaikki vastustajat.
5. Jos he yrittävät hyökätä, taistelkaa. Jos he antautuvat, päästäkää heidät pois varoituksella.

Tuuliklaanin erikoistekniikat:

Hyökkää vihollisesi kimppuun mäessä yläpuolelta, jolloin vihollisesi väsyy joutuessaan taistelemaan ylämäessä.

Taistellessasi, pidä aurinko selkäsi takana, jolloin se häikäisee vastustajaasi.

Jos tuulee kovasti, anna tuulenvireiden puhaltaa takaasi, jolloin se kuljettaa tomua vastustajasi silmille.

Voit huijata vihollispartiota, mikä on pitkän näköyhteyden päässä. Asetu hyvin tiiviisti partiosi kanssa, jolloin vihollinen luulee vastustajia olevan vähemmän ja yllättyy. Vaihtoehtoisesti asettukaa riviin, jolloin vastustajasi havaitsee, että teidän lävitseen ei pääse helpolla.

Hyökkää vihollispartiosi kimppuun sekä edestä että takaa, jolloin keskellä olevat soturit joutuvat saarroksiin.

Pidä lähellä vahvoja sotureita, jotka voivat korvata haavoittuneet.

Jokiklaanin vesitekniikat:

Etutassuläiske: Läskytä vettä etutassuillasi vihollisen kasvoille, mikä sokaisee heidät väliaikaisesti.

Vedenalainen jalanveto: Kumarru pinnan alle ja pidätä hengitystäsi. Vedä viholliseltasi jalat alta, jolloin hän joutuu paniikkiin yrittäessään nousta pinnalle.

Työnnä alas ja vapauta: Pidä vihollisesi päätä pinnan alla kunnes hän antautuu.

Vedenalainen syleily: Hyödynnä vihollisesi painoa pitääksesi hänet pinnan alla. Veda vihollisesi pinnalle varmalla vedolla ja upota uudestaan. Toista kunnes vihollisesi antautuu.

Häntäläiske: Samankaltainen kuin etutassuläiske, mutta tällä kertaa läiskytä hännälläsi.

Hyökkäys veden alta: Pidätä hengitystäsi ja kumarru pinnan alle. Tähtää tarkka isku viholliseesi veden alta, jolloin vihollisesi yllättyy.

Kaislatassun läiskytys: Läiskytä kaukaa syötiksi vihollisellesi, jolloin yllätyshyökkäys on helpompi tehdä.

Taivasklaanin erikoistekniikat:

Taivaan murskaaja: Odota vihollistasi puun oksalla hiljaa ja hyppää suoraan hänen päälleen kynnet esillä.

Yliheilautus: Odota vihollistasi puun oksalla hiljaa ja hyppää vihollisesi päälle kaikki käpälät suorina, jolloin vihollisesi jalat menevät alta. Käännä vihollisesi vatsapuoli ylöspäin ja purista vasten maata kunnes hän luovuttaa.

Potku: Odota vihollistasi hiljaa puun oksalla ja potkaise häntä laskeutuessasi maahan. Käytä loikan vauhtia hyödyksesi ja hyppää kauemmaksi ennen kuin vihollisesi ehtii iskeä takaisin.

Viilto: Pudottaudu puun oksalta vihollisesi päälle kynnet esillä tehdäksesi suurimman mahdollisen vahingon.

Oksakeinu: Roiku oksalla etutassuillasi samalla kun raavit vastustajaasi takatassuilla.

Käänteinen oksakeinu: Roiku oksalla takatassuillasi ja raavi vastustajaasi etutassuilla.

Runkosyöksy: Liu'u puunrunkoa alaspäin ja loikkaa takajaloilla vastustajasi kimppuun kun olet hänen päänsä korkeudella. Hyvä tekniikka jos puu on piiritetty.

Käänteinen kiipeäminen: Kiipeä puuta takajalat edellä paetaksesi vastustajaasi. Hyvä tekniikka käyttää ennen Runkosyöksyä.


Häntämerkit:

Alunperin häntämerkit olivat vain Varjoklaanin käytössä, mutta myöhemmin myös muut klaanit alkoivat käyttää niitä. Yleensä metsätys- tai taistelupartion johtajan vastuu on antaa partiotovereilleen häntämerkkejä.

Häntä suoraan pystyssä: Pysähdy.

Hännän värisyttäminen: Liiku eteenpäin hitaasti ja varovasti.

Häntä suoraan pystyssä ja heiluu hitaasti puolelta toiselle: Perääntykää hiljaa.

Häntä on lähes maata vasten ja heiluu puolelta toiselle: Hajaantukaa.

Häntä vasten maata: Menkää matalaksi.

Häntä heiluu ylös ja alas: Vihollinen näköpiirissä.

Häntä koukistettuna: Vaara.

Häntä osoitettuna suoraksi: Mene tuohon suuntaan.

Häntä suoraan pystyssä ja heiluu puolelta toiselle: Pysykää takanani.

Häntä taivutettuna selän yläpuolelle: Seuraa minua.

Hännän heilutus selän yläpuolella: Lähde, mutta ole varovainen.

Hännänpään osoittaminen toiseen suuntaan: Hyökkää.

Hännän kiertäminen: Hyökkää.